تقویت ضریب پشتیبانی صندوق بازنشستگی نفت با بهره‌برداری از ۱۴ طرح
پایگاه خبری کارگر ایرانی _ ایونا (iwna.ir):
رئیس هیات رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت در دیدار با هیات اجرایی کانون‌های بازنشستگی گفت: خوشبختانه تدابیر اتخاذشده در دو سال گذشته این نوید را می‌دهد که در افق ۱۴۰۴، با راه‌اندازی حدود ۱۴ طرح در دست اجرا، صندوق موفق به کنترل ناترازی با تکیه بر منابع خویش شود.

به گزارش پایگاه خبری کارگر ایرانی «ایونا»، نشست هم‌اندیشی رئیس هیات رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت، رئیس و جمعی از مدیران صندوق‌ها در محل صندوق‌ها برگزار شد.

عبدالحسین بیات (رئیس هیات رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت) با اشاره به تحولات منطقه غرب آسیا و عملیات شجاعانه ملت فلسطین به‌خصوص ساکنان منطقه محاصره‌شده غزه، گفت: عملیات گروه‌های مقاومت بی‌نظیر، تاریخی، راهبردی و سرنوشت‌ساز است.

وی افزود: عملیات قهرمانانۀ مجاهدان فلسطینی، نشان تحقق وعده الهی است؛ پشتیبانی امت مسلمان همواره در کنار آرمان مردم مظلوم فلسطین خواهد بود؛ به‌طور حتم رژیم کودک‌کش صهیونیستی همان‌گونه که امام خامنه‌ای مدظله‌العالی فرموده‌اند رو به نابودی است.

رئیس هیات رئیسه در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست، با اشاره به برنامه‌های گسترش خدمات تصریح کرد: از تلاش مضاعف مدیران و کارکنان در بخش‌های مختلف خدمات‌رسانی در اقصی نقاط کشور تشکر و قدردانی می‌کنم؛ امیدوارم روند بهبود امور با ارائه خدمات درشان پیشکسوتان صنعت نفت ادامه یابد.

بیات با بیان اینکه جامعه بازنشستگان ارجمند، گنجینه دانش هستند، افزود: ارزشمندی این قشر در بخش نفت و انرژی اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا حوزه نفت و انرژی در کشور راهبردی است.

وی برای نمونه افزود: اهمیت گازرسانی پایدار، تولید و صادرات نفت و سوخت‌رسانی در کشور به‌گونه‌ای است که نباید خللی در آن ایجاد شود؛ شاغلان محترم، پایداری و پویایی را در این بخش، ساماندهی می‌کنند. بهبود خدمات‌رسانی به بازنشستگان ضمن امیدافزایی در بازنشستگان، برای شاغلان نیز انگیزه آفرین و امیدبخش خواهد بود.

بیات گفت: تلاش می‌کنیم در دوره خدمت، خودمان را معتقد و ملزم به بهبود مستمر خدمات برای بازنشستگان ارجمند بدانیم؛ زیرا به گفته بزرگان دین مسئولیت زمانی ارزشمند است که سبب خدمت به مردم شود.

وی با برشمردن برخی اقدامات صیانتی در دو سال اخیر گفت: در برخی احکام قوانین و مقررات پیشینهادی برخی مجموعه‌ها، مواردی طرح شده بود که محدود کننده بودند؛ خوشبختانه با حضور به‌موقع صندوق‌ها و کانون‌ها، چالش‌های این بخش‌ها برطرف شد.

تقویت شاخص پشتیبانی صندوق بازنشستگی صنعت نفت با بهره‌برداری بیش از ۱۴ طرح‌

بیات تأکید کرد: صندوق بازنشستگی صنعت نفت از منظر ساختار و اتکا به خود، با مجموعه‌های مشابه متفاوت است؛ مهم‌ترین شاخصۀ این صندوق، عدم وابستگی به منابع دولتی است.

وی به موضوع ناترازی منابع نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تدابیر اتخاذشده در دو سال گذشته این نوید را می‌دهد که در افق ۱۴۰۴، با راه‌اندازی حدود ۱۴ طرح در دست اجرا، صندوق موفق به کنترل ناترازی با تکیه بر منابع خویش شود.

بیات یادآوری کرد: چالش ناترازی ورودی منابع و مصارف، ارتباط ماهیتی با نظام بیمه‌ای صندوق‌ها ندارد؛ بلکه ناشی از سیاست‌های کوچک‌سازی دولت‌ها برای چابکی بدنه اجرایی است؛ لذا طبیعی است منابع ورودی از مسیر استخدام‌های رسمی کم شود. خوشبختانه روش صندوق بازنشستگی نفت که متکی بر توسعه و خلق منابع پایدار با تفکر و رویکرد بنگاه اقتصادی است، برطرف‌کننده این چالش خواهد بود.

رئیس هیات رئیسه صندوق‌ها به راهبردهای کلان هیات امنای صندوق‌ها درزمینۀ سرمایه‌گذاری نیز اشاره کرد و افزود: رویکرد مدیریتی و کنترلی در شرکت‌هایی که صندوق‌ها سهامدار آن‌ها می‌باشد، مصوبه هیات امنای صندوق‌هاست.

بیات به رویکرد «میدان تا بازار» با هدف ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر نیز اشاره کرد و گفت: میدان نفتی «سروک آذر ۲» در حال تبدیل‌شدن به قرارداد است؛ اجرای این طرح و به بهره‌برداری رساندن «سروک آذر ۱» مؤید حرفه‌ای بودن گروه اقتصادی صندوق‌ها در حوزه نفت و انرژی است؛ بنگاه اقتصادی که مسائل میدان، بازار و بازرگانی را می‌شناسد.

حال و آینده صندوق‌ها را با هم مدنظر قرار می‌دهیم

رئیس هیات رئیسه صندوق‌ها گفت: بخش زیادی از اقدامات امروز ما در صندوق‌ها ماهیت بین نسلی دارد؛ ازاین‌رو توسعه سرمایه‌گذاری‌ها برای خلق منابع پایدار است؛ بنابراین حال و آینده صندوق‌ها را با هم مدنظر قرار می‌دهیم؛ گاهی این رویکرد برای خدمتگزاران در صندوق‌ها سختی‌هایی به همراه دارد اما خود را در مقابل آینده، همانند شرایط حال مسئول می‌دانیم. چون اگر آسیبی متوجه صندوق نفت شود هیچ نهاد یا مجموعه‌ای نمی‌تواند به آن کمک کند؛ ازاین‌رو ارکان صندوق نفت با همراهی کانون‌ها قطعاً از حال و آینده آن صیانت خواهند کرد.

بیات ادامه داد: انشاءالله سال آینده تعدادی از پروژه‌های صندوق‌ها افتتاح خواهد شد و این فرایند در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه می‌یابد و به منابع پایدار صندوق‌ها افزوده می‌شود.

وی گفت: تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری و کاهش ریسک‌ها نیز به‌عنوان یکی از رویکردهای مهم بخش اقتصادی و سرمایه‌گذاری مدنظر است.

بیات ادامه داد: کارگروه ارزی در سطح شرکت‌ها با هدف شفاف‌سازی و مبارزه با فساد تشکیل شد و موجب شد صرافی‌های بانک‌ها جایگزین صرافی‌های غیر بانکی شود. این راهبرد علاوه بر کمک به سالم‌سازی فرایندها، سبب کمک به اقتصاد کشور نیز شد؛ به‌طوری‌که برخی مسئولان حوزه اقتصادی از این اقدام گروه اقتصادی صندوق‌ها تقدیر کردند.

وی افزود: شرکت‌های زیان‌ده منحل یا تغییر کاربری داده شدند؛ همچنین یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده بازگشت حکمرانی گروه اقتصادی صندوق‌ها در شرکت‌های تابعه و وابسته بود؛ لذا طبق مصوبه هیات امنا راهبرد صندوق‌ها کنترل مدیریتی در شرکت‌هایی است که سهامدار عمده است؛ زیرا این امر پیامدهای اقتصادی برای صندوق‌ها دارد.

اهداف مشترک کانون‌ها و صندوق‌ها 

در این نشست حسین کاشفی (دبیر دوره‌ای کانون‌های بازنشستگی صنعت نفت) با بیان اینکه هدف کانون‌ها و صندوق‌ها در بهبود و افزایش خدمات و صیانت از صندوق‌ها مشترک است، افزود: آمادگی افزایش تعاملات خود را با مجموعه همکار صندوق‌ها در زمینه‌های مختلف داریم.

پس از گزارش دبیر کانون‌ها، معاونان و مسئولان در بخش‌های امور بازنشستگی و رفاه، ایثارگران، تدوین مقررات، درمان، امور کانون‌ها در خصوص محورهای بیان شده توضیحات لازم را ارائه کردند که مهم‌ترین محورهای تشریح شده به شرح زیر است.

در خصوص بازگشت مالیات‌ها اعلام شد بر اساس پاسخ کتبی کارفرما و با وجود پیگیری‌ها انجام‌شده تاکنون اقدامی از سوی سازمان مالیاتی و کارفرما صورت نگرفته است؛ اما این پیگیری‌های کارفرما از سازمان‌ها ذی‌ربط ادامه دارد و چنانچه نتایجی به دست آمد اطلاع‌رسانی خواهد شد؛ در ضمن افراد می‌توانند مستقیماً و به‌صورت شخصی از سازمان امور مالیاتی، پیگیر بازگشت مالیات‌های خویش نیز باشند.

درزمینۀ مستمری‌بگیران حداقلی نیز دبیر کانون‌ها سه تن از روسای کانون‌ها را به‌عنوان نمایندگان کانون‌ها در کارگروه پیگیری و بررسی معرفی کرد.

دربارۀ شیوه‌نامه تعاملات مالی و اداری با کانون‌ها نیز اعلام شد موضوع در هیات رئیسه تصویب و برای طی مراحل برای کارگروه تطبیق با مقررات ارسال شده است که پس از تأیید ابلاغ خواهد شد.

در خصوص مطالبات ایثارگران نیز تصریح شد حائزین شرایط ماده ۱۱۲ می‌توانند از طریق سامانه سما مدارک خود را ارسال کنند، تا با جمع‌آوری اطلاعات مشمولان، صندوق از طریق کارفرماها پیگیر پرداخت حق حضور در مناطق جنگی باشد.

دربارۀ بازنگری تعرفه‌های پزشکی نیز اعلام شد پس از اعلام رسمی تعرفه‌ها از سوی وزارت بهداشت و درمان، این بخش نیز مطابق نرخ‌های جدید به‌روزرسانی و پرداخت خواهد شد.

همچنین در خصوص به‌کارگیری فرزندان، اعلام شد با وجود محدودیت‌ها، استخدام فرزندان بازنشستگان ارجمند در اولویت قرار دارد اما منوط به تطبیق نیازی‌های شغلی با تخصص‌ها و تحصیلات مرتبط نیز است.

به‌روزرسانی مقررات مربوط به بازنشستگان نیز در حال انجام است پس از تهیه و تصویب هرکدام از آن‌ها، شیوه‌نامه‌ها و مقررات لازم نیز منتشر می‌شود.

در خصوص تعیین تکلیف مسئله طرح مسکن تصریح شد شرایط و ضوابط را کارفرمایان و وزارت نفت اعلام می‌کنند صندوق‌ها در کارگروه موردنظر یک نماینده دارد؛ بهره‌مندی از این طرح برای افراد منوط به پذیریش تعهدات از سوی آخرین کارفرمای متقاضی است.

دربارۀ توسعه خدمات رفاهی و گردشگری برای بازنشستگان اعلام شد طرح ساخت زائرسرای شماره ۲ در مشهد مقدس در دست اقدام است.

در خصوص صورت‌های مالی و انتشار آن نیز گفته شد پس از برگزاری مجمع صندوق‌ها و تصویب، صورت‌های مالی مانند سال گذشته در سامانه کدال منتشر خواهد شد.

دربارۀ تفاوت مبالغ پرداختی به مجردها و متأهلین نیز اعلام شد این برنامه از سوی تدوین و مقررات وزارت نفت تهیه و ابلاغ شده است و ماهیت کارفرمایی دارد، و صندوق در خصوص مساعدت به بازنشستگان مکاتبات لازم را با حوزه تدوین و مقررات انجام داده است.

در خصوص توجه به ظرفیت‌های کانون‌ها برای برگزاری المپیادهای ورزشی تصریح شد در برخی از استان‌هاعدم وجود کانون‌ها باعث شد تا از ظرفیت نمایندگی‌ها استفاده شود.

دربارۀ افزایش سقف وام‌ها اعلام شد به‌طور معمول در ماه‌های آغازین سال مالی، این موضوع در هیات رئیسه و هیات امنا تصویب می‌شود. مبالغ جدید چند ماه پیش اعلام شده است. لذا نوبت بعدی مانند ادوار گذشته در سال مالی پیش رو خواهد بود.