رشد شرکت‌های تابعه وزارت کار در حوزه صادرات
پایگاه خبری کارگر ایرانی _ ایونا (iwna.ir):
معاون اقتصادی و رفاهی وزیر کار گفت: وزارت کار دارای مجموعه‌های اقتصادی و صنعتی گسترده‌ای است و شرکت‌های تابعه این وزارتخانه در حوزه دارویی، ریلی و سیمان و ساختمان حرف اول را در کشور می‌زنند.

به گزارش پایگاه خبری کارگر ایرانی «ایونا»، نشست خبری علیرضا عسگریان (معاون اقتصادی و رفاهی وزیر کار و دبیر هیات امنای تامین اجتماعی) با حضور اصحاب رسانه عصر امروز در محل نمایشگاه بین المللی تهران و در حاشیه جشنواره ایران اکسپو۲۰۲۴ عصر امروز برگزار شد.

در ابتدای این نشست علیرضا عسگریان با اشاره به مسائل صندوق‌های بازنشستگی کشور اظهار کرد: نمایشگاه اکسپو یک نمایشگاه منحصربفرد در ایران است و شرکت‌ها برای رسیدن به حوزه‌های متناظر و بازار خود در این نمایشگاه شرکت می‌کنند.

وی افزود: وزارت کار نیز دارای زیر مجموعه‌های اقتصادی و صنعتی گسترده است‌. در حوزه پتروشیمی متعددی از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید درون خانواده وزارت کار فعال هستند. همچنین بزرگترین هولدینگ‌های حمل ‌و نقل کشور درون وزارت کار است. همچنین در صنعت دارویی، ریلی و ساختمان و سیمان ما حرف اول را در کشور ایران می‌زنیم.

عسگریان تاکید کرد: ۵ صندوق بزرگ کشور توسط همین وزارتخانه اداره می‌شود که سازمان تامین اجتماعی و صندوق کشوری مهمترین آنها هستند که بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگی زیر مجموعه آنها هستند. همچنین حوزه صندوق فولاد دارای بزرگترین شرکت‌های معدنی کشور است. لذا وزارتخانه تعاون نقشی مهم در صنعت و اقتصاد ایران دارد.

وی افزود: ما از طریق شرکت‌های تابعه با  ۳۰ کشور درحال مبادله است و سال گذشته حدود ۵ میلیارد دلار بوده و امسال باید به ۸ میلیارد دلار باید برسد. ۸ میلیارد دلار برای شکستن سد تحریم‌ها رقم مهمی است و امسال در نمایشگاه اکسپو با حدود ۶۰ شرکت تابعه شرکت کردیم.

عسگریان تصریح کرد: مهمترین وظیفه ما تحلیل بازار جهانی است و بازار ۳۰ کشور درحال تحلیل است. کشورهای اوراسیا، آفریقا و به ویژه همسایگان خودمان هستیم. البته در حوزه آفریقا حضور کمرنگی داریم که باید گسترش جدی داشته باشیم. امسال با آفریقا وارد تفاهم‌نامه‌های بزرگی را درحال انعقاد هستیم. برای مثال نخست وزیر زیمباوه در ایران است و با ایشان وارد مذاکره شدیم. چرا که دشت‌هایی برای کشت وسیع برون مرزی توتون است.

وی با اشاره به ایجاد خط تولید دارویی در زیمباوه و چند کشور دیگر آفریقایی شدیم که علاوه بر این شاهد صدور خدمات مهندسی نیز به این کشورها هستیم. در حوزه معدنی رقابت سنگین است اما در حوزه دارویی بطور میدانی آنطور که بنده خود دیدم، رقابت پذیری ما و برتری محصولات ما بسیار بالاتر است.

معاون وزیر کار تصریح کرد: مراودات و تبادلات بانکی یکی از مهمترین دغدغه‌ها و مشکلات ماست اما آنقدر سر ریز تولید به ویژه در پتروشیمی داریم که باید به فکر صادرات باشیم. ما باید تاثیرگذاری منطقه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم جا باز کنیم. در حوزه دارویی با عراق، لبنان و ارمنستان کار جدی کردیم. سفر اخیر تجار ارمنستان نشان داد که ما به زودی در این کشور حضور جدی خواهیم داشت و علاوه بر دارو و محصولات پتروشیمی، محصولات ساختمانی و سیمان و مصالح نیز به آنها صادر خواهیم کرد.

معاون اقتصادی وزارت کار تشریح کرد: هرچیزی که در کشور کالای استراتژیک تلقی شود و مثل دارو و فرآورده‌های نفتی باشد، ما ابتدا متعهد به تامین بازار داخلی هستیم و در صورت سرریز بیش از تقاضا صادر خواهیم کرد. در کشورهای دیگر آنقدر قیمت دارو بالاست که رقابت ما در این حوزه بسیار آسان است.

عسگریان ادامه داد: اگر ما یک و نیم میلیارد دلار صادرات دارو داشته باشیم، پایگاه خود را در بازار جهانی بطور کامل حفظ خواهیم کرد.

این مقام وزارت کار در حوزه رفع موانع صادرات اظهار کرد:  در بازار پتروشیمی ما زنجیره کامل ترکیبات آروماتیک، اوره و کود شیمیایی، و.. را داریم و در دولت از وزارت نفت و وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت طلب قابل توجهی داریم که در قالب تهاتر پرداخت شود. حوزه کار تهاتری درون دستگاه‌ها یکی از بهترین راه‌های جبران کسری ماست.

وی ادامه داد: هولدینگ تاپیکو بزرگترین هلدینگ نفتی ماست که سودآوری بالایی نیز برای صندوق‌ها داشته است.

  • منبع خبر : ایلنا