فعالیت ۱۹۶۸ شرکت تعاونی فعال در استان مرکزی / سرمایه تعاونی‌های فعال استان ۲۹۱ هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال است
پایگاه خبری کارگر ایرانی _ ایونا (iwna.ir):
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: 5913 شرکت تعاونی در استان مرکزی از بدو تأسیس تاکنون در این استان به ثبت رسیده که از این تعداد، در حال حاضر 1968 شرکت تعاونی به صورت فعال در دست اجرا هستند.

به گزارش خبرنگار کارگر ایرانی «ایونا» از اراک، جمشید امیدی در جلسه شورای توسعه بخش تعاون استان مرکزی، افزود: ۲۷۴۰ شرکت تعاونی در استان مرکزی غیرفعال است که باید تعیین تکلیف شود. ۴۲۱ شرکت تعاونی در این استان نیز راکد است و مراجعه‌ای به اداره نداشته‌اند. همچنین ۷۸۴ شرکت تعاونی نیز منحل شده است.

وی ادامه داد: میزان سرمایه ثبتی فعلی شرکت‌های تعاونی فعال و در دست اجرای استان مرکزی ۲۹۱ هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال است. همچنین اشتغال ایجاد شده از سوی شرکت‌های تعاونی این استان تا به امروز ۱۹ هزار و ۲۴۷ نفر است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی به حجم صادرات شرکت‌های تعاونی در استان اشاره کرده و اظهار داشت: صادرات شرکت‌های تعاونی این استان در سال گذشته ۱۹٫۶ میلیون دلار و در ۶ ماهه نخست سال جاری ۸٫۲ میلیون دلار بوده است.

امیدی تصریح کرد: بیشترین شرکت‌های تعاونی ثبت شده و فعال در استان مرکزی مربوط به شهرستان‌های اراک، ساوه و محلات است. همچنین کمترین شرکت‌های تعاونی ثبت شده و فعال در استان مربوط به شهرستان‌های آشتیان و خنداب است.

وی بیان داشت: بیشترین شرکت‌های تعاونی فعال ثبت شده در استان مرکزی در بخش‌های خدماتی، صنعتی و کشاورزی است. تعداد شرکت‌های تعاونی خدماتی ۴۹۳ شرکت، تعداد شرکت‌های تعاونی صنعتی ۴۱۹ شرکت و تعداد شرکت‌های تعاونی‌های کشاورزی ۴۹۵ شرکت هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تأکید کرد: تعداد اعضای شرکت‌های تعاونی در این استان با احتساب اعضای شرکت‌های تعاونی سهام عدالت، ۹۱۷ هزار و ۶۴۷ نفر و تعداد اعضای این شرکت‌ها در استان بدون احتساب اعضای شرکت‌های تعاونی سهام عدالت، ۴۰ هزار و ۷۸۶ نفر است.

امیدی ابراز داشت: سهم استان مرکزی از محل خط اعتباری ۲۰ هزار میلیارد ریالی، ۴۱۰ میلیارد ریال است و میزان تسهیلات پرداختی از این محل ۱۱۹۰ میلیارد ریال است. درصد پرداختی از این محل ۲۹۰ درصد سهم اعتبار ابلاغی است که حدود ۳ برابر اعتبار تخصیص یافته است.

وی اضافه کرد: سند توسعه بخش تعاون در ۴ بخش اصلی تدوین شده است. مهمترین بخش‌های این سند شامل اهداف سند توسعه تعاون طی چشم‌انداز ۴۰ ساله و راهبردهای کلان توسعه بخش تعاون است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: در راستای پیگیری ساخت مسکن کارگری تاکنون ۷ قطعه زمین معادل ۴۸ هکتار شناسایی شده که ۳ قطعه توسط معاونت املاک راه و شهرسازی تأیید شده است.