طحان نظیف: تربیت نیروی انسانی برای نظام اسلامی از رسالت‌های جریان دانشجویی است
پایگاه خبری کارگر ایرانی _ ایونا (iwna.ir):
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه «متن قانون اساسی می‌تواند نقشه و الگوی جامع مطالبه‌گری جنبش دانشجویی باشد»، تأکید کرد: واقعیت این است که تصویر واضح و دقیقی از مرحله پیشا قانون اساسی وجود ندارد و فکر می‌کنیم که حقوقی که در قانون اساسی وجود دارد، از گذشته وجود داشته است درحالی‌که وقتی به‌پیش از زمان تصویب قانون اساسی نگاه کنیم، می‌بینیم که حتی با جامعه‌ای طبقاتی مواجه بوده‌ایم

به گزارش پایگاه خبری کارگر ایرانی «ایونا»، هادی طحان نظیف عضو حقوق‌دان و سخنگوی شورای نگهبان ظهر دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ در مراسمی که به مناسبت روز دانشجوی در سالن شهید طهرانی مقدم دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: رسالت جریان دانشجویی در کادرسازی و تربیت نیروی انسانی برای نظام اسلامی و نقش‌آفرینی و مطالبه‌گری است.

وی با بیان اینکه «متن قانون اساسی می‌تواند نقشه و الگوی جامع مطالبه‌گری جنبش دانشجویی باشد»، تأکید کرد: واقعیت این است که تصویر واضح و دقیقی از مرحله پیشا قانون اساسی وجود ندارد و فکر می‌کنیم که حقوقی که در قانون اساسی وجود دارد، از گذشته وجود داشته است درحالی‌که وقتی به‌پیش از زمان تصویب قانون اساسی نگاه کنیم، می‌بینیم که حتی با جامعه‌ای طبقاتی مواجه بوده‌ایم. قانون اساسی ما آرمان‌ها و اهداف بزرگی را در خود جای‌داده که مطالبات فطری بشری هستند.

سخنگوی شورای نگهبان خداباوری، عدالت، آزادی، دفاع از مظلوم و شهادت انسان‌ها از مفاهیمی عنوان کرد که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به آنها پرداخته شده است و گفت: قانون اساسی ما با نوعی ناشناختگی و عدم مراجعه مواجه است. همه شهروندان کشور باید به قانون اساسی مراجعه کنند و اصول مرتبط با حوزه کاری خود را مطالعه، مطالبه و پیگیری کنند.

طحان نظیف با تأکید بر اینکه قانون اساسی موجود آرزوی دیرینه مردم ایران بوده است و با فطرت تمام آزاده حتی عالم مطابقت دارد و برگرفته از دین مبین اسلام است، گفت: قانون اساسی ما هم کلان‌نگر و هم ریزبین است و صرفاً یک سرمایه ملی نیست؛ بلکه سرمایه‌ای برای جامعه انسانی است. این قانون متنی نظری نیست؛ بلکه انسان‌هایی را تربیت‌کرده که سردار سلیمانی نمونه آن است و این شهید انسان موردنظر قانون اساسی ما و تربیت‌یافته نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران است. هرکسی که امروز ادعای انقلابی‌گری دارد، ناگزیر است که به قانون اساسی مراجعه کند و آن را بشناسد، در غیر این صورت ادعای انقلابی‌گری و هر ادعای دیگری از او بی‌اساس است.

وی با بیان اینکه کرامت انسانی به‌عنوان ترجیع‌بند در قانون اساسی مطرح است، یاد و خاطره نویسندگان قانون اساسی را گرامی داشت و تأکید کرد: دانشجوی انقلابی لحظه‌ای از قانون اساسی و اسنادی که بر اساس آن هستند نظیر سیاست‌های کلی نظام و بیانیه کام دوم انقلاب اسلامی غافل نمی‌شود؛ ظرفیت‌های جهان‌شمول قانون اساسی قدرت استکبار را به چالش کشیده و آن را زمین‌گیر کرده است و آرمان بلند قانون اساسی ما ایجاد تمدن نوین اسلامی است و همه باید در این راستا تلاش کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه این نشست دانشجویی در پاسخ به این پرسش که چرا شورای نگهبان انتخابات را مهندسی می‌کند؟ با بیان اینکه «به لطف خدا ادعاها نسبت به شورای نگهبان کم نیست و ما نیز گوش شنوا داریم و درهای این شورای به روی گروه‌های سیاسی مختلف باز است»، تأکید کرد: اولاً که شورای نگهبان ناظر بر انتخابات است و نه مجری و در ثانی اگر سال‌های بعد از انقلاب را بررسی کنیم، مشاهده می‌کنیم که دولت‌های متفاوتی روی کار آمدند که از جریانات سیاسی مختلفی بوده‌اند، درباره مجالس نیز همین‌گونه است. آنچه موردنظر شورای نگهبان است عمل بر اساس قانون است؛ ما اصلاً نگاه سیاسی، حزبی و سلیقه‌ای به افراد نداریم و به افراد فارغ از خواستگاه سیاسی آنها نگاه می‌کنیم و اتفاقاً هجمه‌ها علیه شورای نگهبان حاکی از این است که بین افراد جریانات سیاسی، برخی رد و برخی دیگر تأیید شده‌اند؛ نگاه شورای نگهبان این نیست که توازن برقرار کنیم و بگوییم اگر افرادی از یک جریان رد صلاحیت شدند، از جریان دیگر هم افرادی رد صلاحیت شوند.

طحان نظیف همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مصوبه مجلس درباره افزایش سن بازنشستگی گفت: درباره فرایند تصویب آن باید از نمایندگان مجلس پرسش شود؛ اما درباره سرنوشت آن در شورای نگهبان باید بگویم که هنوز نوبت به بررسی این مصوبه در شورای نگهبان نرسیده است. این اطمینان را می‌دهم که هم بررسی دقیقی در صحن شورای نگهبان در این زمینه خواهیم داشت و هم اینکه به‌محض تعیین تکلیف موضوع، حتماً اطلاع‌رسانی لازم را انجام خواهیم داد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره علت رد اعتبارنامه نماینده‌ای در مجلس با وجود تأیید صلاحیت او از سوی شورای نگهبان در ایام آغاز به کار مجلس یازدهم گفت: شورای نگهبان در آن مقطع نیز توضیح داد که بر اساس بررسی‌های انجام شده، نظرش بر احراز صلاحیت بود. مجلس نیز بر اساس آیین‌نامه داخلی خود اختیار بررسی اعتبارنامه نمایندگان را دارد و بر اساس نظر خود و اسناد در اختیار خود تصمیم‌گیری می‌کند؛ در مجموع در این زمینه معتقدم که هر دو نهاد شورای نگهبان و مجلس به وظایف خود عمل کردند.

عضو حقوق‌دان شورای نگهبان در پایان در پاسخ به دانشجویی که از شورای نگهبان خواستار ارائه تفسیر دربار اصل ۲۷ قانون اساسی شد اظهار کرد: ارائه تفسیر از سوی شورای نگهبان نیازمند درخواست از سوی برخی از مقامات صالحه است و تاکنون نیز هیچ درخواستی در این زمینه نداشتیم. البته یکی دیگر از راه‌های اظهارنظر از سوی شورای نگهبان درباره این اصل، بررسی مصوبه احتمالی مجلس درباره لایحه مربوط به اصل ۲۷ است که در مرحله رسیدگی مجلس قرار دارد.