دیپلماسیِ مهارت؛ زبان مشترک برای توسعه ارتباطات بین‌المللی است
پایگاه خبری کارگر ایرانی _ ایونا (iwna.ir):
حسینی‌نیا گفت: دیپلماسی مهارت، موجب شده تا سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، همکاری‌های جهانی در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را سرلوحه کار خود قرار داده و مهارت‌آموزی به‌عنوان زبان مشترک برای توسعه ارتباطات بین‌المللی است.

به گزارش پایگاه خبری کارگر ایرانی «ایونا»، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، در دیدار با وزیر محنت، مهاجرت و اشتغال تاجیکستان با تأکید بر توسعه دیپلماسی مهارت با آن کشور از اهتمام ویژه دولت جمهوری اسلامی ایران به توانمندسازی و اشتغال‌پذیری جوانان با توسعه آموزش‌های مهارتی خبر داد.

غلامحسین حسینی نیا(رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای)، با بیان اینکه امورات راهبردی مهارتی کشور ایران به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای سپرده شده است، گفت: ما در این سازمان موظف هستیم بر مبنای سرنوشت مشاغل در آینده و مشاغل آینده از هم اکنون با نگاه بلند، مسیر کلان مهارت آموزی نرم افزاری و سخت افزاری آینده برای جوانان را ترسیم و مهیا کنیم.

وی تصریح کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای، ظرفیت‌های فراوانی در تربیت نیروی کار ماهر و اشتغال‌پذیری جوانان فراهم کرده است و این سازمان با ۵۴۰۰ کارگاه آموزشی در ۶۴۶ مرکز دولتی (۲ میلیون متر مربع فضای کارگاهی و ۱۲ میلیون مترمربع فضای باز آموزشی) و بیش از ۱۶۷۰۰ آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد، آموزش‌های متناسب با نیاز بازارکار را در حوزه صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر در راستای ایجاد و پایداری اشتغال ارائه می‌دهد.

معاون وزیرکار، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های سازمان آموزش فنی و حرفه ای، گسترش «دیپلماسی مهارت» با اولویت کشورهای همسایه است که در مواردی، مهارت آموزان آن‌ها به ایران می‌آیند و در مواردی مربیان کشورمان برای مهارت آموزی به سایر کشورها اعزام خواهند شد.

وی با تأکید بر نگاه راهبردی دولت ایران بر تثبیت دیپلماسی هوشمندانه در تعامل با کشورهای همسایه، افزود: آماده تبادل تجربیات آموزشی و تبادل مربی به منظور برگزاری دوره‌های تخصصی در تاجیکستان هستیم.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، افزود: دیپلماسی مهارت، برنامه‌های پیش‌بینی‌شده به‌منظور تقویت حضور کشور در عرصه‌های بین‌المللی و ابزار اصلی آن نیز، تدوین استانداردهای شغل و شایستگی در سطح بین‌المللی، مبادله نیروی انسانی ماهر و عضویت در سازمان‌های بین‌المللی است.

وی با بیان اینکه بحث آموزش‌های مهارتی که با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی، یک بحث درون مرزی و درون کشوری یا ملی نیست، اظهار داشت: آموزش‌های مهارتی در نگاه جهانی، جایگاه و اهمیت ویژه خود را پیدا کرده و زمینه بسیار خوبی برای گسترش تعاملات مؤثر بین المللی به ویژه ارتباط با کشورهای منطقه و همسایه است.

حسینی نیا اذعان داشت: دیپلماسی مهارت، یکی از ابزارهای مورد اتکای دیپلماسی به معنای برقراری و تقویت روابط دو یا چندجانبه و به‌منظور تأمین منافع ملی در زمینه‌هایی همچون تقویت توانمندی‌های نیروی انسانی کشور، تقویت توانمندی‌های فناوری و به‌طور کلی، بهره‌برداری از تجارب موفق مهارتی سایر کشورها، از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای دنبال می‌شود.

دیپلماسی مهارت، زبان مشترک برای توسعه ارتباطات بین‌المللی

وی تصریح کرد: دیپلماسی مهارت، موجب گردید تا سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، همکاری‌های بین‌المللی در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را سرلوحه کار خود قرار داده و مهارت‌آموزی به‌عنوان زبان مشترک برای توسعه ارتباطات بین‌المللی است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران در پایان سخنان خود، آمادگی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را در هم افزایی و بهره گیری از ظرفیت‌های متقابل، نظیر تقویت توانمندسازی نیروی انسانی، تقویت توانمندی‌های فناوری، بهره‌برداری از تجارب موفق مهارتی، تبادل تجربیات مربیان و کارشناسان، تدوین استانداردهای آموزشی، تولید محتوای آموزشی در ارتباط با مشاغل جدید و… اعلام کرد.

بر اساس این گزارش، انعقاد تفاهم نامه همکاری، برگزاری وبینارهای متناظرسازی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، برگزاری مسابقات مهارت، دیدارهای دو جانبه و… از مباحث مطرح شده در این دیدار بود.